ВЗЕМЕТЕ 15% ОТСТЪПКА ЗА ВСЯКА ПОРЪЧКА НАД 1000 лв. И 7% ОТСТЪПКА ЗА ВСЯКА ПОРЪЧКА НАД 600 лв.

ИНСТРУКЦИИ

ИНСТРУКЦИИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ И ГРИЖИ ЗА СЪДОВЕ ЗА ГОТВЕНЕ BERLINGER HAUS

ИНСТРУКЦИИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ И ГРИЖИ ЗА СЪДОВЕ ЗА ГОТВЕНЕ BERLINGER HAUS

📚 Въведение

Съдовете Berlinger Haus са изградени от множество слоеве от специално разработени и внимателно подбрани материали. Нашите съдове за готвене започват с основа от лята алуминиева сплав. Течният метал се излива във форми под високо налягане, така че никога да не се деформира. Това създава идеално равна основа, което води до равномерно разпределение на топлината. След това основата се обработва с пясъкоструйка, за да се подготви за слой плазмено покритие. Плазменото покритие елиминира окисляването и образува изключително силна връзка с нашето собствено незалепващо покритие. И накрая, всяко парче е завършено с три слоя от нашето най-ново, подсилено незалепващо покритие, без PFOA.


🍳 Обща употреба

Използвайте правилния съд за готвене за вашия плот

За най-добри резултати и максимална енергийна ефективност съобразете основния диаметър на вашия съд за готвене с правилния размер на горелката или котлона.

 • Газови котлони: Уверете се, че пламъкът е центриран под съда. НЕ позволявайте на пламъка да се простира нагоре по стените на съда.
 • Електрически готварски плотове: Винаги се уверявайте, че основата на вашите съдове за готвене и вашият плот са чисти преди употреба. Никога не влачете или бутайте съдовете си за готвене, тъй като това може да надраска повърхността ви за готвене.
 • Индукционни готварски плотове: Винаги се уверявайте, че основата на готварския ви съд и готварският плот са чисти преди употреба. Ако това не бъде направено, могат да се появят трайни следи.

🔥 Температура и загряване

Използвайте слаб до среден огън

Никога не е необходима висока температура поради отличната топлопроводимост на съдовете за готвене Berlinger Haus. Започнете с слаб огън и регулирайте леко нагоре, ако е необходимо. Винаги поставяйте съда си в центъра на нагревателната повърхност.

 • Предварително загряване: За оптимална производителност, поставете тигана на слаб и леко увеличете до среден огън и загрейте предварително за 3 минути. След това време можете да добавите храната си и да намалите котлона по време на процеса на готвене.

Не прегрявайте

Прегряването ще повреди повърхността за готвене и ще промени цвета на външността. Повреда от прегряване не се покрива от рекламация.


🍽 Използване на подходящи прибори

Силиконовите и дървените инструменти са силно препоръчителни. Не трябва да се използва инструмент с остър връх или ръб. Не кълцайте и не режете в съда. Малките драскотини не намаляват производителността на готварския съд и не се покриват от рекламация.

 • Прибори по време на готвене: Не оставяйте прибори в съдове по време на готвене. Използвайте поставка за лъжица.

🥄 Използване на олио за готвене

Berlinger Haus е предназначен за готвене с малко масло. Ако решите да използвате олио, нагряването му над точката му на дим или до точката, в която олиото ще изгори, постепенно ще доведе до натрупване на тънък слой остатъци от масло върху повърхността на вашите съдове за готвене. Това може да се карбонизира с течение на времето и да попречи на незалепващите свойства на съдовете.

 • Избягвайте спрейове за готвене: Те могат да причинят карбонизация дори при относително ниски температури.

🔒 Безопасност при използване на съдове за готвене

Никога не оставяйте готварски съдове без надзор върху горещ плот. Никога не оставяйте съдовете за готвене да достигнат температура на кипене без вода. Завъртете дръжките настрани от ръба на плота, за да предотвратите злополука или нараняване.

Почистване при използване на съдовете за готвене Berlinger Haus

🧽 Ежедневно почистване

Измийте добре съдовете за готвене на ръка с гореща сапунена вода, като използвате найлонова четка, найлонова търкалка или мека чиста кърпа или гъба.

Забележка: Съдовете за готвене Berlinger Haus не са подходящи за съдомиялна машина. Препоръчваме да избягвате съдомиялната машина поради силните химикали в препарата за миене на съдове.

Никога не използвайте метална или абразивна търкалка или силни химикали.

Подсушете на ръка с мека чиста кърпа и се уверете, че съдовете са напълно сухи преди съхранение.


🛠 Премахване на упорити натрупвания от храна и масло

С течение на времето може да забележите тъмно натрупване по повърхността на съда. Тънък слой остатъци от храна и масло може да остане на повърхността и може да се карбонизира при повторно нагряване. Това не поврежда съда, но може да бъде много трудно да се премахне.

Препоръчваме следното лечение със сода за хляб:

 1. Смесете разтвор на сода за хляб и вода с консистенцията на паста за зъби.
 2. Втрийте този разтвор в тигана, където видите тъмното натрупване.
 3. Изтъркайте енергично с найлонова четка или търкалка или мека чиста кърпа или гъба.
 4. Изплакнете, измийте с гореща сапунена вода и подсушете старателно.

Никога не използвайте препарат за почистване на фурни или други силни химикали, тъй като те ще развалят незалепващата повърхност.


Почистване на екстериора и основата

Следното домашно приготвено решение може да се използва за премахване на натрупвания по външната част и основата:

 1. Смесете разтвор от 1 литър (1 литър) вода + 3 супени лъжици. (45 ml) естествена киселина като лимонов сок, крем от винен камък или бял оцет.
 2. Оставете този разтвор да заври и след това внимателно го използвайте върху найлонова четка или търкалка, за да почистите външността и основата.
 3. Изплакнете, измийте с топла сапунена вода, изплакнете отново и подсушете старателно.

🛒 Ежедневна поддръжка и съхранение

 1. Извадете храната си и внимателно напълнете горещия си съд за готвене с около 2 инча с топла вода. Поставете тигана върху топлоустойчива повърхност.
 2. Изпразнете тигана и го измийте на ръка старателно с гореща сапунена вода, като използвате найлонова четка, найлонова търкалка или мека чиста кърпа или гъба.
 3. Никога не използвайте метална или абразивна търкалка или силни химикали.
 4. Подсушете на ръка с мека чиста кърпа и се уверете, че съдовете са напълно сухи преди съхранение.

Съхранение:

 • Ако поставяте тиганите си един върху друг, поставете чиста хартиена кърпа, платнена кърпа или филцови предпазители за тигани между частите на съдовете за готвене преди съхранение, за да запазите незалепващата повърхност.
 • Ако е необходимо, дръжките могат да бъдат затегнати с кръстата отвертка.

Следвайки тези инструкции за почистване и поддръжка, ще можете да се наслаждавате на вашите съдове за готвене Berlinger Haus за дълги години. Вашето удовлетворение е наш приоритет и се стремим да ви предоставим най-добрите продукти и услуги.

ИНСТРУКЦИИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ И СЪВЕТИ ЗА ДЪЛГОТРАЙНА УПОТРЕБА НА НОЖОВЕ BERLINGER HAUS

ИНСТРУКЦИИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ И СЪВЕТИ ЗА ДЪЛГОТРАЙНА УПОТРЕБА НА НОЖОВЕ BERLINGER HAUS

Поздравяваме ви с правилния избор да закупите продукт на BERLINGER HAUS ® – можете да бъдете сигурни, че сте избрали най-доброто. BERLINGER HAUS ® гарантира уникалност, качество, дизайн и удоволствие при употребата на нашите продукти във вашата кухня. Моля, спазвайте следните инструкции, за да се насладите на тези прекрасни продукти на BERLINGER HAUS ® за много години напред.


🔧 Инструкции за използване и грижа

С подходяща грижа, тези ножове BERLINGER HAUS ® ще издържат цял живот.

Почистване

 • Ръчно миене: Измийте добре ножовете на ръка с топла сапунена вода, като използвате найлонова четка, найлонова търкалка или мека чиста кърпа или гъба.
 • Не използвайте съдомиялна машина: Препоръчваме да избягвате съдомиялната машина поради силните химикали в препарата за миене на съдове.
 • Избягвайте метални и абразивни търкалки: Никога не използвайте метална или абразивна търкалка или силни химикали.

Подсушаване

 • Подсушете ножовете веднага след миене, като внимавате с режещия ръб.
 • Почистете с влажна гъба/кърпа и сгъваемия магнитен блок.

⚠️ Важни инструкции за безопасност

 • Не посягайте сляпо за нож! Винаги бъдете внимателни и се уверете, че виждате ножа, преди да го вземете.
 • Не се опитвайте да хванете падащ нож! Това може да доведе до сериозни наранявания.
 • Изплаквайте ножове един по един! Това предотвратява евентуални инциденти и гарантира, че всеки нож е почистен правилно.
 • Не съхранявайте ножовете свободно в чекмедже! Използвайте поставки или магнитни блокове за безопасно съхранение.
 • Не оставяйте децата да играят с ножовете! Съхранявайте ножовете на недостъпни за деца места.
 • Не проверявайте остротата на ножа, опипвайки режещия ръб! Това може да доведе до порязвания.

🔪 Заточване на ножовете

Когато се налага, можете да заточите ножове. Моля, уверете се, че само заточената, долна част на острието влиза в контакт с уреда за заточване. Заточвайте внимателно ножовете, за да избегнете надраскване на покритието.

Внимание: Ножът за хляб не може да бъде заточен.


🛠 Рекламация и поддръжка

Рекламация НЕ покрива повреди, неизправности и дефекти, възникнали в продукта в резултат на неспазване на инструкцията за използване, вследствие на грубо боравене, употреба не по предназначение, злоупотреби, удари, падания.

Следвайки тези инструкции, ще можете да се наслаждавате на ножовете BERLINGER HAUS ® за много години напред, като те ще останат в отлично състояние и ще ви служат вярно във всяка кулинарна задача. Вашето удовлетворение е наш приоритет и се стремим да ви предоставим най-добрите продукти и услуги.

Инструкции за използване и съвети за дълготрайна употреба на прибори за хранене с PVD покритие BERLINGER HAUS ®

Инструкции за използване и съвети за дълготрайна употреба на прибори за хранене с PVD покритие BERLINGER HAUS ®

Уважаеми клиенти,

Поздравяваме ви с правилния избор да закупите продукт на BERLINGER HAUS ® – можете да бъдете сигурни, че сте избрали най-доброто. BERLINGER HAUS ® гарантира уникалност, качество, дизайн и удоволствие при употребата на нашите продукти във вашата кухня. Моля, спазвайте следните инструкции, за да се насладите на тези прекрасни продукти на BERLINGER HAUS ® за много години напред.


🔧 Характеристики на PVD покритието

Всички прибори от марката BERLINGER HAUS са произведени от висококачествена неръждаема стомана, съгласно най-съвременните изисквания за производство на прибори и под строг контрол на качеството.

Технологията на декоративното PVD покритие (Physical Vapor Deposition):

 • Тънък слой керамично покритие: С висока адхезия, контролирана дебелина между 0,5 и 1,5 микрона, депозирано от силно йонизирана плазма във високо-вакуумна камера.
 • Издръжливост: PVD покритието е устойчиво на износване и корозия, удължава живота на приборите.
 • Анти-алергично и биосъвместимо: Осигурява защита от директен човешки контакт със субстрата, предотвратява алергични реакции и намалява бактериалната адхезия и пролиферация.
 • Екологично: Нанасянето на покритието не замърсява околната среда.

🧽 Ръчно почистване

За дълготрайна употреба на вашите прибори с PVD покритие, следвайте тези инструкции за ръчно почистване:

 1. Измийте приборите веднага след употреба: Това предотвратява продължителен контакт с остатъците от храна.
 2. Използвайте гореща вода и мек почистващ препарат: С неутрален и мек почистващ препарат и гладка гъба.
 3. Подсушете незабавно: След измиване, подсушете приборите с мека кърпа.

Избягвайте:

 • Съдомиялната машина: Препоръчваме да избягвате съдомиялната машина поради силните химикали в препарата за миене на съдове.
 • Метални или абразивни търкалки и силни химикали: Те могат да повредят PVD покритието.
 • Съхранение на влажни места: Това може да доведе до образуване на петна върху приборите.

⚠️ Допълнителни съвети

Неправилното почистване може да доведе до поява на петна по приборите. За да премахнете петната:

 1. Пригответе разтвор: Смесете топла вода и лимонена киселина (1 супена лъжица лимонена киселина на 1 литър вода).
 2. Потопете приборите: Потопете приборите в разтвора за 15 минути.
 3. Изплакнете и подсушете: След това изплакнете и подсушете старателно с мека кърпа.
 4. Следвайки тези инструкции за грижа и почистване, ще можете да се наслаждавате на приборите за хранене с PVD покритие BERLINGER HAUS ® за много години напред. Вашето удовлетворение е наш приоритет и се стремим да ви предоставим най-добрите продукти и услуги.

Вземете 15% отстъпка за всяка поръчка над 1000 лв. и 7% отстъпка за всяка поръчка над 600 лв.
Количка
Вход

Нямате профил?

Berlinger Haus - тенджери, тигани, ножове, ел. уреди, тави
Магазин
Любими
0 Продукти Количка
Моя профил